بهترین موزه مجازی ایران و جهان در 2024 برای سفر+معرفی سایت
گردشگری هوشمند به عنوان زیرمجموعه ای از مفهوم شهر هوشمند ظاهر شدهاست، با هدف ارائه راه حلهایی که به نیازهای مربوط به سفرهای ویژه میپردازند.
سیستمهای هوشمند، که استفاده و به کارگیری اطلاعات برای برآورده کردن نیازهای کاربران را میسر می سازد، به عنوان مفهومی در مدیریت سازمانها و سیستمهای کلان به عنوان یک اصل در حال ظهور است.
موزه مجازی به عنوان یکی از حافظان نوظهور میراث فرهنگی کشورها به منزله هویت آنها می باشند و سرمایهگذاری برای تجمیع، نگهداری و دسترسپذیرتر کردن آن خدمتی شایان به آیندگان خواهد بود.
اهمیت موزه ها و مکان های گردشگری مجازی
در گذر سال ها نوع سنتی تجربه بازدیدکنندگان موزه ها، گالریها و مراکز جلب گردشگر دچار تغییرات عمده ای شده است. مدل سنتی شامل نوعی از مشارکت غیر فعال مراجعان بوده است که صرفا به بازدید از نمایشگاه می پرداختند ولی نمی توانستند درگیر تجربه ای تعاملی و فعالانه بشوند.
اما امروزه تلاش می شود نمایش های کنش گرانه بخش بزرگی از پروسه بازدید از مراکز فرهنگی و باستانی را شکل دهد که به طور خاص برای کودکان امر جذابی است. اغلب جلب نظر کودکان برای بازدید از یک موزه یا گالری کار آسانی نیست.
چرا که آنها به چشم تجربه ای کسل کننده به این بازدیدها می نگرند. ولی استفاده از فناوریهای تعاملی مانند واقعیت مجازی منجر به تغییر این برداشت شده و دریچه ای نو به چنین مکان هایی برای این گروه از مخاطبان جدید و جوان گشوده است.
نمونه ای از مکان های تاریخی و میراث فرهنگی بازنمایی شده توسط واقعیت مجازی شامل موارد زیر هستند:
- آثار تاریخی
- مجسمه ها
- غارها
- ساختمانهای تاریخی
- حفاریهای باستان شناسی
- روستاها و شهرهای قدیمی
واقعیت مجازی برای ساخت پیادهرو های مجازی برای این مکان ها استفاده شده است که تجربه بازدیدکننده را بهبود میدهد.
این یک روش مفید برای به چالش کشیدن دیدگاهها و جلب توجه عموم به بناهای میراث فرهنگی مانند موزه ها و تشویق بیشتر مردم برای سر زدن به آن ها است. با تعبیه تورهای مجازی برای بازدید از سایت ها و محیط های تاریخی و باستانی، میتوان از این طریق به کارمندان آموزش داد و یا کلاسهای آموزشی برای علاقمندان و دانش آموزان و دانش پژوهشان ترتیب داد.
مزیت فوق العاده این تورهای مجازی این است که میتوان از هر شی و یا بنا و یا هر موردی که می خواهیم در مورد آن اطلاعات جامع و کاملی به دست آوریم یک نمای 360 درجه و یا چند بعدی ارایه می دهد. این روشی مقرون به صرفه برای توسعه اطلاعات در خصوص اشیا و یا بنا ها و یا مواردی است که به دلایل گوناگون از جمله به دلیل در خطر بودن شی و یا آن دستاورد بشری و یا هر دلیل دیگری در دستری افراد قرار ندارند.
تعریف موزه مجازی
موزه مجازی در واقع خدماتی است که بیشتر در فضای اطلاعاتی یا به تعبیر دیگر سایبر اسپیس وجود دارد تا فضای فیزیکی ( ساختمان و بنای موزه). ( کوشا، 1377) موزۀ دیجیتال به مجموعهای از اشیای دیجیتالی در یک بستر نگهداری بلندمدت با قابلیت نمایش بدون محدودیت مکانی (شبکه اینترنت) و زمانی (24 ساعت در 7 روز هفته) اطلاق میشود. این اشیای دیجیتالی تصاویر دوبعدی و سه بعدی و بعضاً تعاملی آثار و اشیای موزهای میباشند.
در تعریف دیگر، موزه مجازی مکانی چند بعدی است که به صورت صوتی، تصویری و متنی بر روی فضای شبکه گسترده جهانی اینترنت به ارایه خدمات، اطلاعات و آموزش در زمینههای گستردهی فرهنگی- تاریخی در راستای فعالیتها و اهداف موزههای واقعی میپردازد.
در سال 1996 موزه مجازی به این صورت تعریف شده است: ” مجموعه ای از تصویرهای دیجیتالی و فایل های صوتی با پوشه های متنی و دیگر اطلاعات تاریخی- فرهنگی و علمی جذاب، که بهوسیله پردازشگر الکترونیکی به نمایش گذاشته می شود. موزه مجازی فاقد اشیای حقیقی هستند و از این جهت تفاوت اساسی با موزه های حقیقی دارند.
بیشتر بخوانید: گردشگری روستایی سکوی پرتاب صنعت گردشگری و سفر
نام های دیگر موزه مجازی
موزه مجازی به نامهای دیگر مانند موزه دیجیتالی، موزهی الکترونیکی، موزهی بدون دیوار، موزهی آنلاین و موزه خیالی نامیده میشود.
تاریخچه پیدایش موزه مجازی
دهه 1950 همراه با سالهای شروع فن آوری های گرافیک کامپیوتری، فکر ایجاد موزه های مجازی بر روی اینترنت نسج گرفت و برای اولین بار در سال 1968 ایده موزه مجازی با استفاده از اینترنت توسط موزه متروپولیتن پذیرفته شد و به مرور پس از دهه سال های 1980 بسیار چشمگیر شد و بالاخره در سال 1991، موزه مجازی به اینترنت راه پیدا کرد و در سال 1995 به صورت عمومی انتشار یافت.
مزایای موزه های مجازی
سهولت استفاده از اطلاعات و امکانات موز ه های مجازی با کمک فنآوری گروه ابزار، XML، VRML. در موزه های مجازی، ابررسانه ها امکان دسترسی به پیوند اشکال مختلف رسانه مانند متن، صوت، عکس و فیلم را به صورت بازگشتی و تو در تو فراهم می آورند. از این طریق گردش در موزه ها به نحوی آسان تر و پی در پی انجام شده و مسیر بازدید از آثار نیز با توجه به خواسته ها و علاقه شخص بیننده، تعیین می گردد.
- تهیه عکس 360 درجه
- تهیه فیلم های n – بعدی
- کنترل هوشمند دوربین
- دسترسی به اطلاعات و یافتن محل آنها از طریق عضویت
- دسترسی و جستجو توسط موتورهای جستجو مانند: Alta Vista, Yahoo, Google , …
- درخواست اطلاعات از طریق پست، فکس و پست الکترونیکی.
موزه های سنتی وابستگی شدیدی به شرایط زمانی و مکانی دارند و قوانین و مقررات اغلب محدودکننده ای در خصوص اشیا و ابنیه تاریخی اعمال می کنند.
– در برخی موزه های واقعی وسعت فضای نمایش آثار و اشیا زیاد است و این برای کسانی که وقت محدودی برای بازدید از موزه دارند، موجب تاسف می شود که مجبورند به خاطر ضیق وقت از بازدید برخی مجموعه ها صرفنظر کنند.
– حضور فیزیکی بازدیدکنندگان در موزه های حقیقی اجتناب ناپذیر است، در حالیکه در موزه های مجازی این حضور وجود ندارد و این باعث آسیب به مجموعه ها نمی شود. یا در مورد روستاها و طوایف، زندگی به همان صورت که تداوم دارد به نمایش درمی آید و حضور جمعیت خللی به روند معمول زندگی آنان وارد نمیکند.
– موزه های حقیقی بسیاری از اطلاعات کلیه مجموعه آثارشان را در اختیار مراجعه کنندگان قرار نمی دهند که این امر موجب نارضایتی پژوهشگران می شود.
– موزه های مجازی باعث کاهش هزینه های حفاظت و نگهداری می شود.
– موزه های مجازی امکان تبادل متقابل اطلاعات را از طریق شبکه های ارتباطی ایجاد می کند.
– موزه های مجازی دسترسی سریع و مناسب به محتوای مجموعه آثار و اشیاء موزه ها را امکانپذیر می کند.
کاربردهای موزه های مجازی
- ایجاد فرصتها و قابلیت های جدید
- مجازی سازی اشیا و اماکن و از این طریق امکان مطالعه عمیق تر و گسترده تر
- بازاریابی برای توریسم و گردشگری و تشویق و جلب توجه افر اد برای بازدید اماکن واقعی
- کوشش در جهت حفظ و نگهداری میراث فرهنگی و تاریخی
- کمک به افراد، برای اینکه خود را در فضا و مکان ویژهای بیابند که در دنیای واقعی، امکان دسترسی به آن فضا و مکان وجود ندارد.
- معرفی آثار تاریخی، سایت ها و … به افرادی که در حالت معمول امکان دستیابی به فضاهای واقعی چه به لحاظ اقتصادی، چه به لحاظ بعد مکان و زمان، برایشان میسور نیست.
- از طریق شبیه سازی بناها و اشیا تاریخی غیر قابل دسترس، افراد در حال و هوای همان مکان یا شیء قرار میگیرند و همگام با آن میراث های فرهنگی و تاریخی از صدمات احتمالی مصون میمانند.
- به تفکر واداشتن و تاثیرگذاری بر افکار با نشان دادن پیشینه و تاریخ کهن و معاصر
- ایجاد پل ارتباطی نوین میان دیروز و امروز
- طبقهبندی، ساماندهی، گردآوری بهینه اطلاعات در خصوص میراث و دستاوردهای فرهنگی با توجه به فراوانی آثار و حجم بالای اطلاعات
- هماهنگ ، همگام و همگون شدن با پیشرفت فناوریهای جدید
- تشویق و ترغیب بازدیدکنندگان موزههای مجازی به بازدید موزههای واقعی
- زمینهسازی فعالیتهایی مانند اطلاعرسانی، انتشارات، برگزاری دورهها، سخنرانیهای آموزشی، ارایه مقاله، برپایی نمایشگاه و برنامههای آموزشی و فعالیتهای علمی
- حرکت در راستای اهداف و فعالیت های موزه های واقعی
- موزههای مجازی در صورت برقراری ارتباط با اینترنت در هر ساعت روز و شب و هر روز هفته قابل دسترسی هستند.
معایب وکاستی های موزه های مجازی
- ممکن است باعث کاهش اقبال موزه های حقیقی و محبوبیت آنها گردد.
- مشکل آموزش افراد مختلف، به ویژه سالمندان با شیوه و زبان رایانه ای. برای افراد سالمند ارتباط با اینترنت و عدم داشتن سواد اینترنتی از معضل هایی است که ارتباط آنها با موزه های مجازی را با مشکل روبرو می سازد و باعث کاهش سرعت و سهولت عمل جستجو و یافتن اطلاعات میگردد.
- مشکل طراحی مناسب برنامه بازدید و قدرت برنامه نویسی.
- مشکل کنترل هوشمند دوربین ها، به گونه ای که احساس پیوستگی بین فیلم های پخش شده از میان نرود.
بیشتر بخوانید: گردشگری الکترونیکی در 2024 نسل نوین گردشگری
بهترین موزه های مجازی دنیا
موزه لوور فرانسه
لوور معمولا بهترین موزه دنیا شناخته میشود. از طریق این سایت میتوانید مستقیما به سراغ راهنما و بازدید مجازی بروید. بدین ترتیب میتوانید با کلیک کردن روی راهروها، درون موزه گشتی بزنید.
موزه هرمیتاژ روسیه
این موزه که در سنت پترزبورگ روسیه قرار گرفته، نمونههایی از سراسر دنیا را در خود جای داده است. ممکن است وبسایت هرمیتاژ به بزرگی لوور نباشد، اما جامع است و پر از جلوههای صوتی و تصویری است.
موزه ویکتوریا و آلبرت
این موزه در لندن واقع شده و یکی از بهترین و غنیترین موزه ها از نظر افزودن فیلم و فایلهای صوتی به صفحات وبسایتش است که بدین ترتیب اطلاعاتی را در مورد آنچه مجازی بازدید میکنید در اختیار شما قرار میدهد.
موزه ریجکز
این موزه در آمستردام هلند است و مجموعه بینظیری از نقاشیهای هنرمندان بزرگی چون ورمیر و رامبراند را در خود جای داده است. شما میتوانید در سایت انگلیسی زبان این موزه 1000 تا از این تابلوها را از نزدیک ببینید، در حدی که بتوانید جای قلمموهایی که روی تابلو خوردهاند را حس کنید.
موزه تاریخ علوم
این موزه به آکسفورد وابسته است و بخشهای کوچکتری دارد که همه چیز از ریاضیات گرفته تا میکروسکوپها را میتوانید در آنها پیدا کنید.
موزه 24 ساعته فرهنگ
این موزه فقط آنلاین است؛ در واقع تنها در دنیای مجازی وجود دارد و هیچ ساختمان و یا مجموعهای از خودش ندارد. در عوض، بهترینهای موزه های سراسر دنیا را زیر یک سقف مجازی گرد هم آورده است.
اسمیت سونیان
مجموعه باارزشی از 19 موزه مربوط به موسسههای آمریکایی وجود دارد که از طریق این سایت میتوانید بسیاری از آنها را ببینید. در بین این موزه ها، موزه ملی هوا و فضای آمریکا هم قرار دارد که بازدید از آن خالی از لطف نیست.
بایگانی ملی
از طریق این سایت میتوانید در بایگانیهای رسمی دولت انگلستان نامهها و مدارک اسکنشده فراوانی مربوط به کسانی مانند جک قاتل، یا اسناد مربوط به طاعون سیاه و گای فاوک را پیدا کنید.
جستجوگر موزه ها
یک موتور جستجوگر اختصاصی که هزاران موزه در سراسر جهان را پوشش میدهد و یکی از معدود سایتهایی است که در این زمینه روی دست گوگل بلند شده و از گوگل پیشی گرفته است.
موزه علم
و بالاخره هر چه از یک موزه مجازی بخواهید را میتوانید در این موزه عظیم پیدا کنید. خصوصا این سایت برای جوانترها جذابیت زیادی دارد.( https://www.khabaronline.ir/…/معرفی-بهترین-موزه-های-مجازی-دنیا)
موزه های مجازی معروف ایران
موزه ملی ایران
موزه ملی ایران از معتبرترین موزه های جهان است. معتبرترین موزه ایران و از برترین موزه های جهان، عنوانی است که میتوان به موزه ملی ایران اطلاق کرد. قدمتی 70 ساله، و در اختیار داشتن 300 هزارشی تاریخی، نه تنها بزرگترین موزه باستان شناسی و تاریخ ایران است بلکه از نظر حجم، تنوع و کیفیت آثار نیز جزء یکی از چند موزه معتبر جهان محسوب میشود.
این موزه در فرهنگ موزه داری ایران به عنوان موزه مادر به شمار میرود که هدف از برپایی آن، نگاهداری و پژوهش در آثار گذشتگان و انتقال آنها به آیندگان، ایجاد و تقویت تفاهم میان اقوام و ملل، شناخت و نمایش سهم ایرانیان در بالندگی فرهنگ و تمدن جهانی و تلاش در بهبود و افزایش میزان دانش عمومی مردم است.
پرتال این موزه دو زبانه، یک پرتال اطلاع رسانی و خبری گسترده است که با استقبال و مخاطب بین المللی نیز همراه میباشد. مشاهده بخشهای مختلف موزه، دیدن سکهها و آثار متعلق به هزاران سال پیش، قطعاً شما را به دیدن حضوری این موزه عظیم و پر افتخار ایران، ترغیب میکند. تعطیلات آخر این هفته، این موزه انتخاب خوبی است. حتی اگر پرتال این موزه، به 30 زبان هم طراحی شود، ارزش دارد و به نظر میرسد، چنین راهبردی باید در دستور وب مستر سایت قرار بگیرد.
موزه ملی ملک
کتابخانه و موزه ملی ملک، در واقع فرصتی برای شناخت گذشته نه چندان دور، یعنی چند صد سال اخیر میباشد. سایت موزه ملی ملک، از پرتالهای چند رسانه ای موفق موزه های کشور است که امکانات و ظرفیتهای مختلفی برای طیفهای گوناگون مخاطب دارد. فیلم خانه، گالری عکس، خدمات فرهنگی و اطلاع رسانی گسترده و جالب اینکه در سایت کاخ موزه ملک به آنها اشاره شده است، جذابیت زیادی برای بازدید حضوری از این موزه را پیش روی مخاطب قرار میدهد.
گنجینه کتابخانه دیجیتالی ملک، یکی دیگر از بخشهای جالب این پرتال میباشد که مخاطب را به دنیای نسخ خطی میبرد. نقاشیهای مختلف و نگاره خورشید خانوم و آثار کمالالملک را میتوان با نشانی http://virtual.malekmuseum.org مورد بازدید قرار داد.
موزه صلح تهران
اندیشه تأسیس این موزه در ملاقات اعضای انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی در تهران با مسئول هماهنگی شبکه جهانی موزه های صلح در سال 1384 شکل گرفت. این گفتگو و همچنین دیدار اعضای این انجمن از هیروشیما در همان سال تمایل به شکل گیری یک موزه صلح در تهران را تقویت کرد. فروشگاه، گالری عکس، تاریخچه موزه های صلح تهران و اطلاعاتی درباره جنگ و صلح، از جمله مواردی است که در گشتی اینترنتی از موزه صلح، میتوان مشاهده نمود.
موزه زمان
همانند موزه صلح، این موزه نیز برای مخاطبان تهرانی، خیلی شناخته شده نیست، اما شما را به دیدن پرتال این موزه ترغیب میکنیم تا محوطه این موزه را مشاهده کنید و فرصتی برای لذت بردن از آن در هوای گرم تابستان در شمال شهر، داشته باشید. در موزه زمان، شما با ساعت و سنسورهای ساعت و مسائلی از این دست، مواجه هستید. ساعتهای نفیس و ساعتهای متعلق به شخصیتهای ملی و تاریخی کشور، از جمله مواردی است که در موزه زمان، به نمایش درآمده است.
عمارت باشکوهی که این موزه در آن قرار گرفته است، شاید چند دهه آینده، خود تبدیل به موزه شود. جشنواره ای از ساعتهای مچی، رومیزی و جیبی، در این پرتال معرفی شده است.
موزه کاخ گلستان
کاخ گلستان، عمارت ناصر الدین شاه قاجار است و یکی از پر بازدیدترین موزه های پایتخت را به خود اختصاص داده است که هر روز سال، مملو از مخاطب داخلی و بین المللی میباشد. در وب سایت این کاخ موزه، عناصری که در این کاخ موزه میتوانید بازدید کنید، ارائه شده است.
مجموعه کاخ گلستان، یادگاری به جای مانده از ارگ تاریخی تهران محل اقامت شاهان سلسله قاجار و از زیباترین و کهنترین بناهای پایتخت دویست ساله ایران میباشد.
این بنا روزگاری همانند نگینی در میان این ارگ میدرخشید. بخشهای مختلف این مجموعه در حال حاضر عبارت است از:
ایوان تخت مرمر، خلوت کریمخانی، اتاق موزه (تالار سلام) و حوضخانه آن، تالار آینه، تالار عاج یا سفره خانه تالار برلیان یا سفره خانه، تالار برلیان یا تشریفات، ساختمان کتابخانه، عمارت شمسالعماره، عمارت بادگیر و حوضخانه وسیع آن، تالار الماس، کاخ ابیض، چادر خانه.
مرکز اسناد تصویری، اسناد نسخههای خطی و کتابخانه نسخ خطی ارائه شده در پرتال این سایت، حاوی عکسهای بسیار زیبا میباشد که شما را به دو سده قبل باز میگرداند.
کاخ موزه نیاوران
موزه کاخ نیاوران در شمال تهران واقع است و از پر بازدیدترین موزه های بعد از انقلاب میباشد. خیلیها تصور دارند که کاخ بزرگ نیاوران، تنها یک مجموعه تاریخی متعلق به دوران ستم شاهی پهلوی است.
در حالی که اینطور نیست و گالریهای نقاشی و ساختار موزه ای متفاوت و جالبی دران برای بازدید کنندگان فراهم شده است.
موزه جهان نما، یکی از این موارد است. در سال 1355 شمسی، فضایی در ضلع غربی کاخ صاحبقرانیه جهت نگهداری آثار و اشیاء هنری اهدایی به فرح دیبا و یا خریداری شده توسط وی با چهار سالن در طبقه همکف و یک سالن در زیرزمین در نظر گرفته شد.
بر سقف تالار میانی این موزه، نقاشی روی چوب با نقوش گل و مرغ شیراز به چشم میخورد. این موزه در بهمن ماه سال 1376 گشایش یافت. کوشک احمد شاهی و کاخ صاحبقرانیه، دنیایی از تاریخ را برای شما تجسم میکند که این ظرفیتها، از طریق پرتال اینترنتی موزه نیاوران، در دسترس میباشد. این سایت، به 2 زبان فارسی و انگلیسی طراحی و بارگذاری شده است که بخشهای متنوعی از جمله گالری عکس و بخش مقالات علمی دارد.
موزه آبگینه
glasswaremuseum.ir
این ساختمان متعلق به قوامالسلطنه، وزیر احمد شاه قاجار، بوده است. این ساختمان در دو طبقه و پنج تالار ساخته شده است.
تالار یک و دو در طبقه اول و تالارهای دیگر در طبقه فوقانی قرار دارد. در تالار شماره دو (بلور) قدیمیترین شیشهها و لولههای شیشهای و سفالها قرار داده شده است.
طراح ویترینهای موزه مهندسی اتریشی به نام هانس هولاین است. تزیینات بنا شامل منبت کاری چهارچوب درها و پلهها است و آجر کاری نما که در 50 نوع است. اگر فکر میکنید، این موزه ارزش دیدن ندارد، باید عرض کنیم که شدیداً اشتباه میکنید.
ساختمان موزه هشت ضلعی است و در باغی به مساحت 7000 مترمربع قرار دارد. طرحهای بدیع و در و پنجرههای نفیس که بسیار خوب نگهداری شدهاند، یادآور معماری عصر سلجوقی است و میتواند الهام بخش معماران معاصر برای طرحهای سبک کلاسیکباشد.
سایت، دارای طراحی فلش خوب است و اکثر به زبان انگلیسی ارائه شده است. تور مجازی سایت، یکی از بخشهای ارزنده آن است که شما را به دیدن اینترنتی بخشهای مختلف این موزه زیبا میبرد. به نشانی glasswaremuseum.ir/virtual/virtual.htm مراجعه کنید.
موزه سعد آباد
sadmu.ir
مجموعه فرهنگی و تاریخی سعد آباد را باید یکی از غنیترین، موزه های ایران و حتی خاورمیانه دانست.
نتیجه گیری
تاریخ جنگ ها و کشورگشایی ها، همواره شاهد غارت، تخریب و به آتش کشیده شدن گنجینه ها و آثار تاریخی و فرهنگی بوده است.
در زمان صلح و آرامش نیز این آثار از صدمات برحذر نبودند و بازدید مداوم گردشگران، جا به جایی های متعدد و آثار محیطی و دیگر عوامل، همواره این آثار را در خطر صدمه و تخریب قرار داده است.
بهویژه بعد از دو جنگ جهانی اول و دوم که طی آن بسیاری شهرها با خاک یکسان گردیدند و به همراه آن بسیاری از آثار تاریخی و اشیا و گنجینه های فرهنگ ملت ها نیز نابود شوند، غارت گردند و یا به آتش کشیده شوند.
به غیر از جنگ های جهانی، اولین قربانیان کینه و خصومت اقوام و ملت ها در درگیری های فی مابین، آثار فرهنگی و تاریخی آن اقوام و یا ملتها بودند.
این خصلت اقوام غالب بود که با از میان بردن آثار فرهنگی اقوام مغلوب، آنها را مطیع و منقاد خود بسازند. پس حفظ آثار فرهنگی از آسیب های زمانه یکی از عواملی بود که جرقه ایجاد موزه های مجازی گردید.
اطلاع و آموزش یافتن در خصوص انواع تکنولوژیسنتی مانند طب بومی، دست ساخته ها، ملموس گردیدن آثار و ابنیه و اشیای تاریخی و فرهنگ و از این طریق ایجاد احساس طبیعی از محیط واقعی برای افراد، نمایش لباسها و پوشاک سنتی، بازیهای بومی است.
امکان مشارکت فعال افراد و اجرای آن بازی ها یا فشن شو و از این طریق جذابتر شدن موضوعات فرهنگی، کشف و لمس و کسب اطلاعات از اشیاء و ابنیه تاریخی در محیط سه بعدی، بهبود تعامل مخاطبان موزه های مجازی، ایجاد امکانات برای بازدید از اشیاء، ابنیه و نمایشگاه هایی که تا پیش از آن ممنوع بود.
تاثیرگذاری افکار بر یکدیگر و به تفکر واداشتن انسان که موزه های مجازی می توانند به عنوان ارتباطی نوین در به کارگیری امکانات الکترونیکی ما را در نیل به این هدف یاری برسانند.