هر آنچه باید در مورد پل طبیعت تهران بدانید!

پل طبیعت تهران
5/5 - (1 امتیاز)

تا به حال برایتان پیش آمده است که دلتان بخواهد در جایی میان آسمان و زمین بایستید و با آرامش به اطراف خود بنگرید؟ شاید با خود فکر کنید که پل‌های عابر پیاده به همین دلیل ساخته شده‌اند، اما این‌طور نیست. 

همه‌ی پل‌های عابرپیاده چنین ویژگی ندارند و تنها برای رد شدن و عبور ساخته شده‌اند و برای این کار باید به دنبال پلی خاص بود، پل طبیعت تهران همان جایی است که می‌توان با آرامش بر روی آن قدم زد و همه‌ی کارهایی که نمی‌شود بر روی پل‌های عابر پیاده دیگر انجام داد را بر روی این پل انجام داد. این مکان یکی از تفریحات و جاذبه های برجسته پایتخت می باشد، در واقع پل طبیعت و پارک آب و آتش در کنار هم به همدیگر معنا می دهند و تبدیل به تفرجگاهی زیبا برای گردشگران شده است.

اگر شما هم برای دیدن این پل مدرن و دیدن مناظر زیبا و باشکوه وسوسه شده اید، کافیه خرید بلیط اتوبوس خود را در سایت پایا سفر نهایی کنید و شروعی هیجان انگیز را به این کلان شهر شلوغ و پرهیاهو برای تجربه ی سفری خاطره انگیز و به یاد ماندنی داشته باشید. 

اگر می‌خواهید بیشتر با این پل شگفت‌انگیز آشنا شوید با ما در پایاسفر در ادامه همراه باشید.

قصه ساخت پل طبیعت چگونه آغاز شد؟

شرکت نوسازی اراضی عباس‌آباد در سال 1388 طی فراخوانی مسابقه‌ای برای طراحی پلی با ویژگی‌هایی مشخص ترتیب داد. عواملی که برای ساخت این پل باید مورد توجه قرار می‌گرفت توجه به مسائل محیط‌زیستی، هم‌سویی با طبیعت، ایجاد چند جاذبه تفریحی و تبدیل به یک نماد در شهران تهران بود.

در مرحله نهایی مسابقه از میان چندیدن طرح منتخب طرحی که خانم لیلا عراقیان 26 ساله ارائه داده بود، انتخاب شد و اقدامات اولیه برای ساخت پل از سال 1389 شروع شد. ساخت این پل حدود 5 سال طول کشید و در پاییز سال 1393 ساخت آن به پایان رسید و در نهایت در تاریخ 30 مهر 1393 افتتاح شد.

پل طبیعت تهران

آشنایی اولیه با پل طبیعت تهران

پل طبیعت بزرگ‌ترین و اولین پل غیرخودرویی ایران است که به خاطر طراحی و ویژگی‌های منحصر به فردش جایزه‌های بسیاری چه در خود کشور و چه در سطح بین‌المللی کسب کرده است.

این پل در میان دو پل طالقانی و آب و آتش واقع شده و پلی برای اتصال این دو پارک به یکدیگر شده است. پل طبیعت با 7 هزار مترمربع مساحت 3 طبقه دارد که از این مقدار 730 مترمربع آن به فضای سبز اختصاص داده شده است.

برای ساخت پل از 14 هزار قطعه فولاد استفاده شده و 2 هزار تن وزن آن است. پل طبیعت 40 متر ارتفاع و 270 متر طول دارد و ساخت این پل حدود 18 میلیون دلار هزینه داشته است.

معماری و روند ساخت پل طبیعت

شکل کلی این پل به شکل یک خرپای سه‌بعدیست با فرم پویا، که با فرمی شبیه درخت و سه ستون در دو سطح به هم پیوسته است.

اکثر فرایندهای ساخت این پل در ارتفاع 40 متری انجام گرفت، به جز 6200 مترمکعب بتن‌ریزی و 102 کیلومتر عملیات جوشکاری که بصورت جدا انجام شد.

این عملیات‌ها طوری انجام گرفت که در هنگام ساخت پل، هیچ مانعی در اتوبان مدرس در هنگام ساخت پل به وجود نیامد و اتوبان به روند همیشگی خود بدون مشکل ادامه داد.

بیشتر بخوانید: جاهای دیدنی تهران(همراه با عکس + آدرس) | راهنمای کامل تهران گردی

 

قسمت‌های مختلف پل طبیعت شامل چه مکان‌هایی هستند؟

پل طبیعت در سه طبقه مرتبط با هم ساخته شده که این طبقات کاربری‌های مختلفی دارند:

طبقه اول: طبقه اول 145 مترمربع مساحت دارد و رستوران، کافی‌شاپ و فودکورت در آن واقع شده‌اند. دیوارهای این طبقه تماما با شیشه پوشیده‌ شده‌‌اند و به مکانی دور از هیاهو تبدیل شده است که افراد می‌توانند از فنجانی قهوه، وعده‌ی غذا یا… خود را در آرامش لذت ببرند. برای ورود به این طبقه از ورودی‌های هر دو پارک طالقانی و آب و آتش امکان ورود به این طبقه وجود دارد.

پل طبیعت تهران

طبقه دوم: طبقه دوم این پل اکثر اوقات شلوغ است اما همیشه امکان پیاده‌روی بر روی آن وجود دارد و ایده‌آل یک پیاده‌روی لذت‌بخش است.

در مواقعی که روی پل شلوغ نیست می‌توان بر روی این قسمت دوچرخه‌سواری کرد، همچنین امکان عبور کالسکه نیز وجود دارد. اگر هنگام پیاده‌روی خسته شدید و دلتان کمی استراحت خواست نگران نباشید!

چون در این طبقه مکان‌هایی برای نشستن تعبیه شده‌اند و شما به راحتی می‌توانید با نشستن بر روی آن نفسی تازه کنید.

دو سکوی تماشا در قسمت شمالی و جنوبی این طبقه وجود دارند و می‌توانید در آن‌جا بایستید و از منظره پیش رویتان لذت ببرید. این طبقه نیز 2870 مترمربع مساحت دارد.

طبقه سوم: در طرح اولیه‌ای که برای پل در نظر گرفته شده بود قصد احداث طبقه سومی وجود نداشت، اما بعدها این طبقه‌ی 571 متری به طرح پل اضافه شد.

آخرین طبقه پل مکان مناسبی برای ایستادن، عکاسی، قدم زدن و لذت بردن از منظر اطراف است. همچنین با وجود نیمکت‌های متعددی که در این طبقه وجود دارند می‌توانید ساعت‌ها در آرامش بنشینید.

چند ویژگی جالب پل طبیعت که پیشنهاد می‌شود حتما آن‌ها را بدانید:

این پل تنها پل عابر پیاده ساده‌ای برای عبور کردن از روی اتوبان مدرس نیست و بیشتر شبیه یک جاذبه گردشگری است که طراحی آن نیز گواه همین مسئله است.

برخلاف پل‌های عابر پیاده دیگر که توسط دو نقطه از دو مکان روبروی هم به هم متصل می‌شود، در دو پارک آب و آتش و طالقانی از چندین نقطه این دو پارک به هم متصل شده‌‌اند.

برخی از ورودی‌های پل به گونه‌ایست که ابتدا و انتهای پل را به درستی مشخص نمی‌کند، همانند ورودی غربی پل که شبیه به میدانی در 60 متر گسترش یافته است.

همانطور که قبل‌تر هم اشاره کردیم، این پل مکانی برای یک عبور ساده نیست و برای ماندن طراحی شده است. ماندن، ایستادن، لذت بردن، نوشیدن، نگاه کردن، عکاسی، قدم زدن، گفتگو‌های دوستانه و… همگی این‌ها مناسب این پل هستند و هدف طراحی پل طبیعت تهران نیز همین بوده است.

افراد می‌توانند به کافه رستوران‌ها، گالری، نیمکت‌هایی که بر روی پل وجود دارند و… مراجعه کنند و همانند سایر مکان‌های دیگر روی زمین، در جایی میان آسمان و زمین از این امکانات لذت ببرند.

اگر در ابتدای پل بایستید و به بخواهید انتهای مسیری که پیش‌رو دارید را ببینید، ممکن نیست! چون این پل به صورت یک خط صاف طراحی نشده و تنها با عبور از آن می‌توان قسمت‌های مختلف آن را کشف کرد و درون آن قدم نهاد.

افراد با عبور از پیچ و خم‌های سرتاسر برج و تغییرهای پی درپی در شیب و ارتفاع آن برای دیدن ادامه مسیر و قسمت‌های مختلف برج کنجکاو می‌شوند و بیشتر به اطراف خود دقت می‌کنند و با آسودگی خاطر به پدیده‌های اطراف نگاه می‌کنند.

با اینکه محل ساخت برج در مکانی کاملا پر درخت قرار گفته است، اما محل قرارگیری پایه‌های برج به گونه‌ای انتخاب شده‌اند که کمترین آسیب ممکن را به درخت‌ها و محوطه جنگلی اطراف پل وارد شود.

همچنین در طول سخت نیز این ملاحظات در نظر گرفته شده و عملیات ساخت و ساز آسیبی به درختان اطراف وارد نکرده است.

هدف از ساخت پل طبیعت تهران این بوده که در دل شهری صنعتی نمادی برای نشان دادن دوستی صنعت با طبیعت ایجاد شود و این پل به بهترین شکل ممکن ماموریت خود را انجام داده و باعث جدایی فضای جنگلی پارک‌های دو طرف خود نشده است، بلکه به مانند کمربندی سبز برای به هم پیوستن این دو پارک بالا آمده است.

چه مناظری را می‌توان از روی پل طبیعت تهران مشاهده کرد؟

هنگام ایستادن بر روی پل طبیعت تهران می‌توان به مناظر زیبای بسیاری نگاه کرد. با چرخاندن سر به طرف راست و چپ می‌توان پارک طالقانی، پارک آب و آتش، پرچم بزرگ پارک طالقانی و فانوس دریایی بوستان آب و آتش را دید.

با نگاه کردن به کمی پایین‌تر می‌توان اتوبان مدرس، حقانی، همت و رسالت را مشاهده کرد و با کمی بالا بردن سر کوه دماوند و رشته کوه البرز را می‌توان دید.

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین روستاهای اطراف تهران + تصاویر

 

چگونه می‌توان به پل طبیعت رسید؟

برای رسیدن به پل طبیعت تهران از همه‌ی وسایل حمل و نقل شخصی و عمومی مانند اتوبوس، تاکسی و مترو می‌توان استفاده کرد و به راحتی به مقصد رسید.

اگر قصد دارید با مترو به پل طبیعت بروید نزدیک‌ترین ایستگاه به آن که تنها 5 دقیقه به پل طبیعت فاصله دارد ایستگاه حقانی است. پل در منطقه‌ی میانی تهران واقع شده است و ورودی‌های مختلفی برای وارد شدن به آن وجود دارند.

شرایط بازدید از پل طبیعت چگونه است؟

بازدید از پل طبیعت کاملا رایگان است و از 6 صبح تا 12 و نیم شب می‌توان از آن بازدید کرد.

سوالات متداول:

  • پل طبیعت کجاست؟

پل طبیعت در منطقه عباس‌آباد تهران بر روی بزرگراه مدرس مابین دو پارک طالقانی و آب و آتش واقع شده است.

  • هزینه بازدید از پل طبیعت چه قدر است؟

بازدید از پل طبیعت هزینه‌ای ندارد و رایگان است.

  • چه زمانی می‌توان از پل طبیعت بازدید کرد؟

در تمام 4 فصل سال از ساعت 6 صبح تا 12 و نیم شب می‌توان از پل طبیعت بازدید کرد.

  • نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به پل طبیعت کدام است؟

ایستگاه حقانی تنها 5 دقیقه با پل طبیعت فاصله دارد.

  • آیا می‌توان بر روی پل طبیعت ایستاد و یا باید فقط رد شد؟

بله، پل طبیعت مکانی برای ماندن است و ماندن بر روی  پل تا زمانی که باز باشد محدودیتی ندارد.

  • معمار پل طبیعت کیست؟

خانم لیلا عراقیان همراه با گروه معماری دیبا طراحی پل طبیعت را انجام داده‌اند.

سخن پایانی:

از اینکه مقاله را تا انتها مطالعه کرده اید بسیار سپاسگزاریم. همانطور که از قبل نیز گفتیم، تهران جاذبه های دیدنی، تفریحی، تاریخی و گردشگری زیادی را در دل خود جای داده است و شما می توانید بعد از گشت و گذار و دیدن این جاذبه های زیبا از تهران به سقز نیز سفری داشته باشید که خالی از لطف نیست و می توانید با جاذبه های سقز، یکی از سرد ترین شهرهای کشورمان که در نوع خود بی نظیر است دیدن نمایید. غار کرفتو (بزرگ ترین غار باستانی ایران)، قلعه زیویه (نماد قدمت سقز)، زرینه رود (رودی خروشان و پرآب) و پیست اسکی و تفریحات برفی از جمله مناطق پرگردشگر و هیجان انگیز این خطه می باشد که می توانید تجربه ی لذت بخش و خاطره انگیز سفرتان را با بازدید از این مناطق کامل کنید و با برنامه ریزی از دیدن گزینه های پیشنهادی ما لذت برده و خاطره خوشی را به شهر و دیار خود ببرید.

 

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *