بدون تهیه این وسایل به چادر زدن در طبیعت فکر هم نکنید!
کمپینگ یا چادر زدن در طبیعت برای گذراندن یک آخر هفته یا تعطیلات میتواند به شدت لذت بخش باشد، یا از آنطرف به یکی از تجربههای بد زندگیتان تبدیل شود.
معمولا تجربه خوب یا بد کمپینگ به یک عامل بستگی دارد اینکه چه وسایلی آماده کردید ( یا نکردید! ) پس اگر برای اولین بار میخواهید چادر زدن در طبیعت را تجربه کنید قبل از اینکه بهسوی طبیعت وحشی قدم بردارید، پایاسفر را دنبال کنید تا با هر وسیلهای که برای چادر زدن در طبیعت نیاز دارید آشنا شوید.
چادر
داشتن یک سرپناه که بتواند شما رو در برابر باد،برف و باران و انواع جانوران و حشرات (موذی و غیر موذی ! ) حفاظت کند جز اولین قدمها برای چادر زدن در طبیعت است، برای اولین بار نیازی نیست خودتان را به خرج بیندازید، از نمونه های ارزانقیمت استفاده کنید و بعدا بسته به نیازتان چادر را ارتقا دهید.
خب سوال اینجاست ویژگیهای چادری که باید به دنبال آن باشید؟
به خاطر یک مشت فضا
اولین مورد، توجه به این نکته است که چادری که انتخاب میکنید فضای کافی برای تمام همسفرها داشته باشد و وسایل دیگر کمپ بهراحتی داخل آنجا شود.
نکته بعد اینکه ظرفیت چادر کمتر از آن چیزی است که روی آن نوشتهشده مثلاً یک چادر دو نفرِه بهاندازه دو نفر جا ندارد و بهتر است که چادر سه یا چهار نفرِه تهیه کنید تا در آینده به خاطر یک مشت فضای بیشتر مجبور نشوید همسفرتان را …
چادری برای تمام فصول
یکسری از چادرها مناسب سه فصل ( پاییز و بهار و تابستان ) هستند و یک سری هم مخصوص تمام فصول که به چادرهای چهار فصل معروفاند.
پیشنهاد ما برای کمپینگ های معمولی چادرهای سه فصل است که با یک روکش تماما ضد آب میشود و تیرک هایی برای مقابله با باد و طوفان دارد علاوه بر آن قدرت تهویه چادرهای سه فصل نسبت به نسخه چهارفصل بهتر است، که این قابلیت مانع دمای زیاد در فصل گرما میشود.
سبک سفر کنید
وزن چادر ازجمله آیتمهایی است که باید به آن توجه کنید اگر وسایل را با ماشین جابهجا میکنید چندان لازم نیست به این موردتوجه کنید ولی اگر چادرتان را روی کولهپشتی حمل میکنید حتما چادری بخرید که وزن سبکی داشته باشد تا هنگام جابهجایی به مشکل برنخورید.
کیسه خواب و تشک ( مت )
امکان ندارد خوب استراحت نکرده باشید و از ماجراجویی در طبیعت لذت ببرید، اگه میخواهید شب را در طبیعت سرکنید، برای خوابیدن به کیسهخواب نیاز دارید یکسری ویژگی برای انتخاب کیسهخواب لازم است، که در قسمت پایین میتوانید این ویژگیها را ببینید:
فرم کیسهخواب: مستطیلی، مومیایی و دونفره
جنس عایق: پر یا الیاف مصنوعی
پوشش کیسه خواب : پلیاستر یا نایلون
میزان تحمل دما : مخصوص تابستان یا 3 فصل یا زمستان
برای اینکه بین کیسه خواب و زمین یک لایه عایق قرار بگیرد نیاز به مت یا تشک پیدا میکنید مت (زیرانداز) به دو صورت بادی و فومی وجود دارد که نوع بادی به دلیل سبک بودن گران تر است ولی اگر چندان به وزن توجهی ندارید نوع فومی آن را با قیمت مناسب تر تهیه کنید.
بالشت نیز ازجمله وسایل موردنیاز کمپینگ است که انواع سفری و سبک آن را میتوانید بهآسانی پیدا کنید.
این را به یاد داشته باشید که در فصل سرما حتما لباسگرم همراه خودتان ببرید چون کیسهخوابها بهتنهایی نمیتوانند شمارا گرم نگه دارند.
آشپزی در طبیعت
هیچچیز مثل کمپینگ نمیتواند لذتبخش باشد، بعد اینکه چادر و وسایل خواب را آماده کردید به بخش خوشمزه ماجرا میرسیم، برای آشپزی در طبیعت نیاز به یکسری وسایل دارید که در قسمت پایین میتوانید آنهاراببینید:
اجاق گاز
وضعیت آبوهوا قابل پیشبینی نیست بنابراین ممکن است شرایطی رخ دهد که شما نتوانید آتش درست کنید، برای گرم کردن غذاها و جوش آوردن آب شما به اجاقگاز نیاز پیدا میکنید انواع مختلفی از اجاقگاز مثل کنیستر یا اجاقهایی با سوخت مایع میتواند کار شما را راه بیندازد.
ظروف آشپزی
ظروف غذا مخصوص کوهنوردی، قاشق و چنگال، کتری، لیوان، تابه ازجمله لوازمی است که برای پختوپز و غدا خوردن به آن نیاز دارید، هر چه بتوانید این لوازم را با وزن و حجم کمتری تهیه کنید به نفع شماست.
برای شستشوی ظروف مقداری مایع ظرفشویی (که در قوطیهای کوچک ریختید) با اسکاچ یا لیف گیاهی به همراه داشته باشید.
چاقو
به همراه داشتن چاقو برای بریدن طناب یا آماده کردن مواد غذایی لازم است، به انتخاب خودتان انواع معمولی یا ضامندار را میتوانید انتخاب کنید.
آب
تصور نکنید چون داخل طبیعت هستید همیشه به آب آشامیدنی دسترسی دارید، پس همیشه چند بطری آبمعدنی همراه خودتان ببرید.
وسایل آتش زا
هر فصلی از سال که برای چادر زدن به دل طبیعت میزنید،ممکن است برای کارهای مختلف مثل پختوپز و یا گرم کردن خودتان به آتش نیاز پیدا کنید، برای این کار کبریت و یا فندک همراه خودتان داشته باشید.
میتوانید مایع آتشزن همراه خودتان داشته باشید تا در شرایط آب و هوایی نامساعد هم بتوانید آتش برپا کنید.
به سوی طبیعت وحشی
این را به خاطر بسپارید طبیعت همیشه روی خوش به شما نشان نمیدهد،گاهی اوقات ممکن است اتفاقات غیرمنتظره مثل حمله حیوانات یا شرایط آب و هوایی سخت پیش بیاید که باید برای همهی این شرایط خود را آماده کنید.
در این بخش یکسری از وسایل موردنیاز برای چادر زدن در طبیعت گفته میشود که در شرایط سخت باید همراه داشته باشید.
نقشه
همراه داشتن نقشه و قطبنما برای زمانهایی که به نقاط کمتر شناخته شده سفر میکنید ضروری است ممکن است شرایطی پیش بیاید که آنتن نداشته باشید پس بهتر است این دو تا آیتم را به همراه داشته باشید.
چراغ قوه
ازآنجاییکه در طبیعت هوا زودتر تاریک میشود همیشه چراغقوه به همراه داشته باشید، میتوانید کارهایتان را در تاریکی ادامه دهید و گاهی اوقات هم برای پیغام دادن به سایر همسفرانتان استفاده کنید.
علاوه بر چراغقوه از چراغ پیشانی (هد لامپ) هم میتوانید استفاده کنید که برای مواقعی که هوا تاریک است و میخواهید غذا بخورید کار شما بهشدت ساده میشود.
پاور بانک
داشتن پاور بانک در زمانهایی که تلفنتان بدون شارژ مانده ضروری است ولی زمانی که به کمپینگ رفتید سعی کنید تلفنتان را کنار بگذارید و از طبیعت لذت ببرید.
حادثه خبر نمیکند
میرسیم به یکی از مهمترین وسایل موردنیاز برای چادر زدن در طبیعت، جعبه کمکهای اولیه از آن دست لوازمی است که معمولاً افراد آن را به همراه نمیبرند اما ممکن است حوادثی مثل بریدگی، سوختگی،نیش حشرات و حتی حمله حیوانات وحشی پیش بیاید که شما به این وسایل نیاز پیدا کنید.
حتماً یکسری داروی ضروری مثل داروی سردرد، معده، ضد تهوع و داروهای شخصی را به همراه داشته باشید.
نکته مهم اینکه قبل از رفتن به کمپینگ به افراد نزدیک خود سفرتان را اطلاع دهید تا در صورت هرگونه اتفاقی به کمک شما بیایند.
جمع بندی
در این نوشته با وسایل موردنیاز برای چادر زدن آشنا شدید حواستان باشد قبل از زدن به جاده چکلیستی از موارد گفتهشده تهیه کنید تا چیزی را فراموش نکنید چون با نبردن هرکدام از این وسایل ممکن است شما به دردسر بیافتید.
امیدواریم به کمک این مطلب بتوانید سفر لذت بخشی را به همراه خانواده و دوستانتان داشته باشید؛ در آخر اگر تجربهای درزمینهی کمپینگ دارید خوشحال میشویم تجربههای خودتان را در اختیار اعضای وبسایت قرار دهید.