معرفی شهر اراک برای مسافرت 1403(جاهای دیدنی ارک)

Rate this post

معرفی شهر اراک (سرزمین هموار):

اراک جزوه کلان شهر ایران می باشد، شهری پرجمعیت که در مرکز ایران و در جنوب غربی استان تهران قرار دارد که کمتر از 4 ساعت با پایتخت ایران فاصله دارد و مرکز استان فارس نیز می باشد، قدمت آن به دوره قاجار برمی گردد و در دل خود آثار کهن و با ارزشی را جای داده است. شهر اراک به باغ، تخت شاهی، نخلستان و شهری نخبه پرور (پایتخت مفاخر ایران) معروف است.

اراک به دلیل عبور راه آهن و موقعیت ارتباطی بین خلیج فارس و دریای خزر، همچنین به دلیل قرار گرفتن در میان مسیرهای ترانزیتی جنوب و غرب باعث شده است موقعیت خاصی را در این منطقه به وجود بیاورد و از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد. شهری پرآوازه که یکی از قطب های صنعتی ایران است و صنایع مختلف، کارخانه های صنعتی از جمله: کمباین سازی، ماشین سازی، الومینیوم سازی و …  در این شهر وجود دارد و به همین خاطر همگان این شهر صنعتی را پایتخت صنعت ایران زمین می دانند و همین امر نیز باعث شده است تا شهر اراک به شهری مهاجرپذیر تبدیل شود.

بسیاری از افراد اراک را برای زندگی و سکونت انتخاب کرده اند و به وضوح می توان اقوام های مختلف، رسم و رسوم های متنوع و منحصربه فرد، گویش های متفاوت و زیبا، پوشش های خیره کننده مناطق مختلف را در این دیار شاهد بود.

افرادی که می خواهند به قطب صنعتی ایران سفر کنند و از نزدیک با این شهر زیبا و کهن آشنا شوند، کافی است با خرید اینترنتی بلیط اتوبوس سفر خود را شروع و علاوه بر رسیدن به اراک از مسیر جاده ای زیبا و بکر آن نیز لذت ببرید.

موقعیت جغرافیایی اراک:

شهر باغستان (اراک) مرکز استان مرکزی که به دلیل مهاجرپذیر بودن در سال 1392 جزوه یکی از کلان شهرهای ایران قرار گرفته است. ارتفاع شهرستان اراک به طور متوسط حدود ۱650 متر از سطح دریا می باشد.

اراک به دلیل موقعیت جغرافیایی که دارد از بلاهای طبیعی از جمله لرزه خیزی نسبت به شهرهای دیگر کشور در منطقه کم خطر می باشد و به همین دلیل اراک را سرزمین هموار می نامند و  بعد از ساوه جزوه وسیع ترین شهرستان استان می باشد اراک از غرب با ملایر و همدان، از شرق با شهرستان محلات، از جنوب با خمین و از شمال با تفرش محدود شده است. 

جاذبه های تفریحی اراک

 قومیت های مختلف اراک:

شهر اراک به دلیل موقعیت اقتصادی و وجود صنایع مختلف باعث شده است به شهری مهاجرپذیر تبدیل شود. گروه، اقوام و اقلیت های مختلفی در این شهر وجود دارند اقوامی نظیر تاتی، ترکی، فارس و خلج که همه دارای رسم و رسوم های قدیمی و تاریخی هستند و در این منطقه سکونت می کنند همچنین اقلیت هایی از مسیحیان، کلیمیان، بهائیان و ارمنیان نیز در این شهر زندگی میکنند.  

گویش مردم اراک:  

لهجه هر منطقه با توجه به موقعیت جغرافیایی و مهاجرت گروه های مختلف دستخوش تغییرات می شود و شکل خاصی از گویش های مختلف را به وجود می آورد. مردم اراک به زبان فارسی و زبان محلی اراکی صحبت می کنند. در مرکز این شهر زبان محلی به تبع کم رنگ تر اما هر چه به سمت روستاهای اطراف اراک می رویم لهجه ی شیرین اراکی را می توان به صورت غلیط تر مشاهده کرد

آب وهوای اراک:  

اراک شهری 4 فصل با زمستان های مرطوب و سرد و تابستان های گرم و خشک است و جزوه شهرهای کویری ایران محسوب می شود به نظر شما بهترین زمان برای سفر به شهر زیبای اراک چه فصلی است؟

فصل بهار، بهترین زمان برای سفر به شهر اراک و خرید اینترنتی بلیط اتوبوس تهران اراک می باشد ما ماه های فروردین و اردیبهشت را برای داشتن شرایط آب و هوایی عالی و خنک پیشنهاد می کنیم. فصل تابستان آب وهوای خشک و بسیار گرمی دارد و برای افرادی که از گرما بیزارن زمان مناسبی برای سفر به اراک نمی باشد.

فصل پاییز با آب وهوای معتدل رو به سرد می باشد و زیبایی های این فصل وصف نشدنی و بی نظیر است کافی است در این فصل سری به شهر اسرارآمیز اراک بزنید و فصل زمستان اراک فصلی سرد و یخبندان که زیبایی های خود را دارد اما به دلیل سرمای زیاد و کولاک ما پیشنهاد می کنیم سفر خود را به زمان دیگری موکول کنید تا بتوانید از تمامی نقاط پنهان و جذاب این شهر پرخاطره دیدن فرمایید.

لباس محلی اراک:

لباس سنتی هر شهر و دیار، نمادی از فرهنگ و جغرافیای منطقه می باشد که نسل به نسل از اجداد و نیاکان این سنت دیرینه و زیبا همواره حفظ شده است و می توان کهن بودن قدمت، فرهنگ و پوشش هر شهر را معرفی کرد. سراغ لباس محلی زنان این خطه برویم که شامل: سرپوش، پاپوش، تن پوش و زیورآلات خاص این منطقه می باشد سرپوش شامل کلاه، چاقچو (روسری بلند توری)، کلقی (روسری های زیبا به رنگ های قرمز و سفید و سبز که مخصوص عروس های این شهر می باشد). تن پوش شامل پاچین (لباسی راسته و بلند با طرح های زیبا و متنوع)، جلیقه (همانند جلیقه ی مردان می باشد

با این تفاوت که از طرح های گل گلی و شادتری استفاده می شود و زنانه گی و لطافت در پارچه موج می زند)، قربند (دامن شکیل و چین دار و بلند) و در نهایت زیورآلات منحصر به فرد اراک که شامل سنجاق ها و گلوبندهای مریمی و اشرفی، سینه ریزهای خیره کننده می باشد.

لباس محلی مردان اراک شامل سرپوش (استفاده از کلاه های زیبا و متنوع با نام های کلاه پهلو(مخصوص خان ها و خانواده های اعیانی بوده است)، کلاه شاپو (کلاهی مخصوص ملاها که به شکل مخروطی بوده است) و کلاه گوشی (کلاهی پشمی که در زمستان استفاده می کردند) تن پوش های آنها شامل قبا (لباسی نازک و بلند که بیشتر در فصل تابستان و بهار آن را می پوشند)، جلیقه(که آن را جلیزقه نیز می نامند)، پوستین (که بیشتر در زمستان استفاده می شود) و در نهایت پاپوش مردان غیور و تلاش گر اراک کلش (نوعی کفش از جنس پارچه می باشد). در ادامه مجله گردشگری پایاسفر همراه ما باشید تا بتوانید از گوشه به گوشه ی اراک دیدن نمایید.

مراکز خرید اراک

بازار سنتی و تاریخی اراک:

بازاری که در دوران پادشاهی فتحعلی شاه قاجار در سال 1228 ساخته شده است. معماری جذاب و بی نظیر آن شامل: حمام، مسجد و مدرسه، طاق های بلند، کاروانسراهای فراخ، گذرها که همواره دست نخورده مانده است و حال وهوایی عجیب و زیبا را به شما هدیه می دهد. مرکز خریدی که تمامی وسایل مورد نیاز شما در آنجا پیدا می شود و از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را می توان در این بازار سرپوشیده پیدا کرد.

اگر عاشق حال و هوای خودمانی و فرهنگ دست نخورده با کاسبان مشتی و خوش مشرب بازارهای سنتی هستید حتما در سفر بعدی به بازار قدیمی عبدالحمید اهواز بروید، زیرا بازاری برای اجناس با کیفیت و کمیاب می باشد و شما علاوه بر خرید کردن می توانید از جاذبه ی تاریخی خانه دادرس در مرکز بازار که ثبت ملی شده است نیز دیدن نمایید. 

آدرس: استان مرکزی/ اراک/ خیابان امام/ بازار سنتی اراک

مراکز خرید سنتی اراک

مرکز خرید اسلامی اراک:

 یکی از قدیمی ترین و شلوغ ترین مراکز خرید اراک، پاساژ اسلامی می باشد که ساختمان این پاساژ در دو طبقه احداث شده است، طبقه اول آن مربوط به پوشاک های متنوع و طبقه دوم را به ورزشکاران برای خرید لوازم ورزشی اختصاص داده اند

آدرس: استان مرکزی/ اراک/ باغ ملی/ خیابان بهشتی/ مرکز خرید اسلامی

مجتمع تجاری آسمان اراک:

این مجتمع زیبا، جزوه یکی از معروف ترین و لوکس ترین مراکز خرید است که در یکی از بلوارهای شلوغ و پرهیاهوی  شهر اراک قرار دارد. افرادی که عاشق پاساژ گردی و خرید هستند می توانند گشت و گذارهای خود را برای انواع فروشگاه لوازم خانگی، لوازم آرایشی و بهداشتی، کیف و کفش، انواع عطر و ادکلن و … که در این مرکز تجاری یافت می شود شروع کنند.

آدرس: استان مرکزی/ اراک/ بلوار قدس/ مجتمع تجاری آسمان

مرکز خرید پاسارگاد اراک:

پاساژی مخصوص خانم های خوش سلیقه، با قیمت های مناسب و کیفیت عالی اجناس که باعث شده است همواره افراد زیادی برای خرید پوشاک خود این پاساژ را انتخاب کنند و این مرکز خرید را به عنوان مرکز تجاری بورس پوشاک و البسه زنانه می شناسند و مورد پسند همگان می باشد. حتی بسیاری از شهرهای نزدیک اراک نیز برای تهیه ی پوشاک خود این پاساژ را انتخاب و علاوه بر گشت وگذار، خرید خود را نیز انجام می دهند

آدرس: استان مرکزی/ اراک/ عباس آباد/ خیابان شریعتی/ خیابان عباس آباد/ میدان هفت تیر

اماکن تاریخی، مذهبی اراک:

قلعه حاج وکیل اراک:

یکی از بناهای زیبا با مساحتی نزدیک به 5 هزار مترمربع که ساختمانی حدود 900 مترمربع دارد و دارای محوطه ای زیبا است و از همه مهم تر متعلق به اواخر دوره قاجار می باشد و بسیاری آن را با نام عمارت کلاه فرنگی می شناسند، قلعه حاج وکیل می باشد.

دلیل ساخت این قلعه بی نظیر شاید برایتان جالب باشد، در زمان قاجار شهر اراک یکی از مراکز مهم و معروف فرش ایران بوده است به همین دلیل مردم کم کم شروع به ساخت کارگاه ها و مجموعه های رنگ رزی، بافت فرش کردند که در نهایت این بنا توسط یک شرکت تجاری که سویسی به نام زیگلر بوده اند ساخته شد که بعدا توسط فردی به نام حاج محمد حسین میثمی وکیل خریداری شده و به قلعه حاج وکیل شهرت یافت.

از معماری و زیبایی این عمارت می توان به نقش اندازهای هندسی، آجرکاری، کاش های هفت رنگ و … اشاره کرد. هنرهای سنتی و موزه صنایع دستی که شامل مجموعه ی کامل از گلیم، تابلو فرش،فرش دستبافت، آثار چوبی و قلم زنی و … می باشد در سال 1398 در این مکان دایر گردیده است. اگر می خواهید قلعه ای زیبا از سنگ های آهکی را ببینید حتما در سفر بعدی خود شهر یزد را در لیست سفرهای خود قرار دهید تا یادگاری ارزشمندی از دوره هخامنشیان و ساسانیان را به نام نارین قلعه که واقعا خیره کننده و شایسته بازدید است را نظاره و لذت ببرید.

آدرس: اراک/ بلوار دانشجو/ ابتدای خیابان هاشمی نژاد

حمام مصطفوی اراک:

یکی دیگر از جاذبه های تاریخی شهر اراک، حمام مصطفوی است با قدمت 200 ساله که به جا مانده از دوران پهلوی اول است و توسط حاج علی مصطفوی با مساحتی نزدیک به 300 متر این حمام تاریخی با استفاده از سنگ، ساروج و آهک ساخته شده است و برخلاف سایر حمام های اراک این حمام هیچ گونه تزئیناتی ندارد و با معماری خاسی ساخته شده است که یکی از جاذبه های زیبای شهرستان خنداب به شمار می آید. این حمام جزوه حمام های است که تا دهه ی اخیر از آن استفاده می شد و سپس توسط فرزندان آن مرحوم به میراث فرهنگی اهدا شده است.

آدرس: اراک/ شهر خنداب/ محله حصار/ خیابان شهید رجایی

موزه اراک:

بسیاری فکر می کنند شهر اراک، هجدهمین شهر پرجمعیت کشورمان به دلیل صنعتی بودنش جاذبه های دیدنی و تفریحی ندارد غافل از آنکه این شهر جذاب و پرجاذبه را باید از نزدیک کشف کرد. پیش تر در مورد معرفی شهر اراک و مراکز خرید آن برای شما صحبت کرده ایم، همراه ما باشید زیرا در این مقاله می خواهیم موزه های اراک را که اماکنی دیدنی و مکانی به جا مانده از دوران قاجارمی باشد را برای نمایش آثار فاخر کشورمان به شما معرفی کنیم که در نقاط مختلفی از این شهر جوان واقع شده‌اند.

اگر حس کنجکاوی شما را قلقلک می دهد و خیال خرید بلیط اتوبوس اراک یا سفر به شیوه های دیگر را در سر دارید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید زیرا به معرفی بهترین هتل های اراک، بهترین رستوران های اراک می پردازیم تا با راحتی خیال سفری لذت بخش را برای خود رقم بزنید.

 

موزه حمام چهار فصل – موزه مردم شناسی اراک:

حمام چهار فصل، ساختمانی باارزش به مساحت بیش از هزار و پانصد مترمربع می باشد که همین متراژ باعث شده است عنوان بزرگترین حمام کشور را به خود اختصاص دهد. این ساختمان یادگاری به جا مانده از دوران حکمرانی احمد شاه قاجار می باشد و توسط فردی به نام حاج محمد ابراهیم خوانساری در طی سال های 1292 الی 1294 بنا شده است و به دلیل طراحی و معماری منحصر به فرد و بی نظیرش در قسمت های مختلفی همچون  گنبدی بودن سقف، جمله هشتی بین گرمخانه، آب انبار و خزینه، گرمخانه خصوصی و عمومی، سر بینه زنانه و مردانه باعث شده است امروزه در آن گل سر سبد موزه های اراک به نام موزه مردم شناسی قرار بگیرد.

شما در اینجا می توانید اسباب قدیمی حمام، اسکلت های کشف شده در تپه شازند را مشاهده کنید که قدمت آن به 7500 سال پیش بر می گردد، ظرف و ظروف مسی و قلم زنی، سکه های حکومت های مختلف، کتب و نسخ های خطی و… را نظاره کنید که در نوع خود بی بدیل می باشد.

آدرس: اراک/ ضلع شرقی خیابان دکتر بهشتی/ حد فاصل میدان شهدا و میدان هفت تیر

 

موزه قلعه وکیل:

داستان از آنجا شروع شد که شرکتی سوئیسی – انگلیسی در اواخر دوره قاجار بنایی وسیع با مساحت بیش از چهار هزار مترمربع را تحت عنوان زیگلر در اراک احداث کردند و هدف از ساخت این بنا ایجاد کارگاه های رنگرزی و همه عملیات مرتبط با بافت قالی بوده است که بعدها حاج حسین میثمی وکیلی بعد از انحلال شرکت زیگلر این ساختمان را خریداری کرد.

امروزه این مکان به یکی از مهم ترین موزه های شهر اراک با عنوان موزه هنرهای دستی و صنایع دستی قلعه وکیل تبدیل شده است که به دلیل وجود شبستان، کاشی های هفت رنگ، حیاط، بالاخانه، نقش اندازی های هندسی، همکف و … به عمارت کلاه فرنگی نیز شهرت دارد.

برای علاقه مندان به صنایع دستی شما در این مجموعه می توانید بیشتر از 2500 اثر شاخص و زیبا از صنایع دستی استان از جمله گلیم، قالی، تابلو، آثار چوبی و … را مشاهده کنید.

آدرس: اراک/ بلوار دانشجو/ ابتدای خیابان هاشمی نژاد

مناطق طبیعی و تفریحی اراک:

میخواهیم به شهری پرجاذبه و دیدنی از پایانه های اتوبوسرانی سفر کنیم، شهری زیبا که کمتر از 4 ساعت با پایتخت کشورمان فاصله دارد. بسیاری از افراد از مناطق طبیعی و تفریحی اراک بی خبر هستند در حالیکه سفر به این شهر می تواند دنیایی از لذت و خاطرات خوش را برایتان رقم بزند. پس اگر میخواهید اراک را که شهری پرگردشگر است برای سفر انتخاب کنید، همراه ما باشید تا تمامی مناطق تفریحی، گردشگری را در این مقاله برای شما معرفی کنیم. 

باغ وحش و پارک جنگلی شهید باهنر اراک:

در زمینی به مساحت نزدیک به 33 هکتار از اقلیم اراک را به مکانی مهیج و زیبا به نام باغ وحش و پارک جنگلی شهید باهنر اختصاص داده اند. این مجموعه زیبا شامل پارک جنگلی است که فضایی سرسبز و نشاط آور می باشد و امکان چادر زدن، کمپ زدن و تجربه ی سفر به دل طبیعت را برای شما فراهم می آورد.

بعد بعدی و جذاب این مجموعه شامل باغ وحش می باشد که شما می توانید از موجودات بسیار زیبا که تنوع این گونه ها به بیش از 44 گونه می باشد، دیدن نمایید. حیواناتی از قبیل کفتار، خرس، شیر و پرندگانی همچون عقاب، جغد و … را می توان در این باغ وحش مشاهده کرد که بسیار با اقلیم اراک سازگاری دارند و بازدید کنندگان نهایت لذت را از این حیوانات این باغ وحش می برند.

آدرس: اراک/ جنوب شرقی اراک/ پارک جنگلی شهید باهنر.

جاهای تفریحی و دیدنی اراک

تالاب میقان اراک:

اگر از علاقه مندان به طبیعت گردی، دیدن مناطق بکر و طبیعت کویری هستید، تالابی بسیار خیره کننده و زیبا را به شما معرفی می کنیم که جزوه 10 تالاب با اهمیت کشورمان است و در شمال شرقی اراک جا خوش کرده است. به جرات می توان گفت یکی از زیبا ترین و بی نظیر ترین مناطق طبیعی اراک می باشد و می تواند به یکی از بهترین سفرهای شما تبدیل شود. وسعت تالاب میقان حدود 25000 هکتار می باشد که در دل کویر می باشد و از یک دریاچه با آب شور و سه جزیره به نام کریستالین یک و دو تشکیل شده است.

چاله هایی در این تالاب وجود دارد که کار آن جمع آوری نمک های دریاچه می باشد و همین امر باعث شده است به نمک زار فراهان نیز شهرت داشته باشد. در فصل زمستان به دلیل شرایط آب وهوایی خوبی که در این منطقه حاکم است بسیاری از پرندگان این تالاب را برای زیستگاه خود انتخاب می کنند که فضایی رویایی و منظره ای زیبا را خلق می کنند و شما می توانید اواسط آبان این تالاب را که پوشیده از گونه های گیاهی متنوع و حیات وحش خارق العاده است برای دیدن منظره های جذاب و ثبت خاطره های فراموش نشدنی انتخاب کنید.

آدرس: 15 کیلومتری شمال شرقی اراک و جنوب غربی داوود آباد/ مجاورت روستاهای طرمزد، ده نمک و راهزان

غذاهای محلی اراک:

شهر زیبای اراک به دلیل وجود کوه های سربه فلک کشیده و بکر، دریاچه ی نمک و همچنین مجاورت با کویر میقان از آب وهوای متنوع و تمیزی برخوردار است. قطعا یکی از عوامل موثر و تاثیر گذار در رویش انواع مختلف گیاهان، سیزیجات و میوه های خوشمزه شرایط اقلیمی و آب وهوایی می باشد که خوشبختانه اراک جزوه شهرهای خوش آب وهوا با رژیم غذایی متنوعی (مواد اولیه مغذی و سالم) است که مزه و طعم ناب غذاهای سنتی آن زبانزد عام و خاص می باشد.

در این مطلب همراه ما باشید تا خوشمزه ترین و لذیذترین غذاهای محلی این خطه را به شما معرفی کرده تا با ذائقه ی مردمان اراک و غذاهای بومی آن بیشتر آشنا شویم.

آبگوشت دودار:

آبگوشت دوگوله دار یا دودار یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی اراک و همچنین استان لرستان می باشد که تنها تفاوت آن نحوه ی پخت می باشد. بسیاری این آبگوشت را با نام ابگوشت دوغ دار یا آبگوشت محلی کشک لری نیز می شناسند و معتقد هستند که غذایی بسیار انرژی زا و مقوی است. برای تهیه ی این غذای لذیذ شما به گوشت مخصوص آبگوشت، کشک، بادمجان سرخ شده، سیر، لوبیا سفید، ادویه جات، سبزی های معطر از جمله نعنا نیاز دارید. کافی است برای یکبار هم شده این آبگوشت محلی را درست کنید زیرا به قدری خوشمزه است که قول می دهم در برنامه غذایی تان جای خواهید داد.

آش آلو:

یکی دیگر از غذاهای بی نظیر اراک که برای علاقه مندان به غذاهای ترش می تواند بسیار اشتهاآور باشد، آش آلو می باشد. البته ناگفته نماند که آش آلو در شهرهای دیگر کشورمان نیز با رسپی های خاص و منحصر به فرد تهیه می شود. برای پخت این غذا به موادی از جمله: آلو بخارا، لوبیا چیتی، رشته آش، گوجه فرنگی و ادویه جات نیاز داریم که با ترکیب این مواد شما یک آش آلو خوشمزه را خلق خواهید کرد که طعم ترش و فراموش نشدنی آن برای شکم گردان هیجان انگیز می باشد.

سوغات اراک:

یکی از جذاب ترین و به یاد ماندنی ترین لحظه های سفر، پیاده شدن از اتوبوس های وی ای پی ترمینال اراک و رفتن به مراکز خرید و خرید سوغاتی و دیدن صنایع دستی هر خطه می باشد که خوشبختانه در ایران به دلیل تنوع آب وهوایی و وجود قومیت ها و نژادهای زیاد می توانید با انواع سوغات های خاص و منحصر به فرد و بومی ترین صنایع دستی هر منطقه آشنا شوید که بسیار دیدنی و لذت بخش می باشد.

شهر اراک یکی از کلان شهرهای صنعتی که چهاردهمین شهر پرجمعیت ایران نیز می باشد، همانند تمامی شهرهای کشورمان دارای مراکز خرید زیادی می باشد و آنقدر سوغاتی‌های متنوعی را در دل خود جای داده است که ممکن است انتخاب را برای شما سخت کند، از خوراکی‌های خوشمزه ای همچون گوش فیل، انگور، انار، نان فطیر، ترخینه و … گرفته تا صنایع دستی های زیبا و نفیسی از جمله گیوه سنجان، قالی ساروق و …  را می توان اشاره کرد که در نوع خود بی نظیر می باشند. در ادامه مطلب همراه پایاسفر دات کام باشید زیرا می خواهیم لیستی از مهم‌ترین سوغات‌ و صنایع دستی اراک را به شما عزیزان معرفی کنیم تا به طور کامل با بهترین سوغات اراک آشنا شوید و اگر گذرتان به این شهر افتاد با توجه به سلیقه و مزاج تان به سراغ این سوغاتی های متنوع بروید و تحفه ای یادگاری را با خود به شهر و دیار خود ببرید تا با دیدن آنها خاطرات شما همیشه زنده بماند.

نان فطیر:

یکی از معروف ترین نان‌های سنتی اراک، نان فطیر است که به دلیل محبوبیت این نوع نان در بین مردم اراک در مناسبت‌های مختلفی همچون نوروز پخته می‌شود. نکته جالب در مورد نان فطیر این است که بدون هیچ خمیر مایه ای درست می‌شود و کاملا روش پخت آن سنتی می باشد.

نان فطیر در واقع نوعی نان شیرمال است و کمی شیرین می باشد که برای رنگ و لعاب دادن به آن می توانید روی آن را زردچوبه و زرده تخم مرغ بزنید و همچنین بسته به سلیقه خود می توانید با دانه خرفه، کنجد و سیاه دانه تزئین کنید و سپس در اندازه‌های دلخواه در تنور محلی آن را بپزید. به دلیل نداشتن خمیر مایه برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند بسیار مناسب است.

به جرات می توان گفت که نان فطیر یکی از خوش طعم ترین و خوشمزه ترین نان های کشورمان می باشد و اگر به شهر اراک سفر کردید، دوستان و خانواده خود را از خوردن این نان قدیمی و خوشمزه محروم نکنید.

سوغات اراک

قالی ساروق:

یکی از محبوب‌ترین و مطرح ترین سوغات صنایع دستی اراک که آوازه‌ای آن به گوش تمام جهانیان نیز رسیده است، فرش ساروق می‌باشد. شاید برایتان سوال باشد که ساروق چیست یا در واقع کجاست؟

ساروق یکی از روستاهای اراک زیبا می باشد که در ۵۰ کیلومتری این شهر واقع شده است و از نظر فرش‌های دستباف جهانی، حرفی برای گفتن دارد و علت آن رعایت تمامی استانداردهای موجود در بافت فرش از جمله نوع گره و .. و همچنین استفاده از رنگ های طبیعی و سنتی می باشد. یکی از مهم ترین دلیل علاقه و محبوبیت این نوع فرش در میان مردم قدمت بافت فرش های ساروق است که به ۷۰۰ سال پیش برمی گردد.

به طور کلی می توان گفت که فرش‌های اراک به سه دسته‌ی ساروق، محال و مشک آباد تقسیم می‌شوند و همه این فرش‌ها در واقع زیر مجموعه فرشی به نام ساروق می باشند. اگر می خواهید یک یادگاری بارزش با زیبایی خیره کننده و منحصر به فردی از اراک داشته باشید پیشنهاد می کنیم به خرید فرش ساروق فکر کنید زیرا خلق این هنر با دست، زیبایی تحسین برانگیزی دارد و هر بیننده ای را به خود خیره می کند.

خرید بلیط با پایاسفر:

برای سفر به اراک و لذت بردن از جاذبه‌های این شهر، می‌توانید به راحتی از طریق پایاسفر بلیط اتوبوس و هواپیما را رزرو کنید. پایاسفر، به عنوان سامانه جامع گردشگری ایران، با ارائه خدمات متنوع از جمله رزرو هتل و بلیط، اجاره ویلا و سوئیت، و برگزاری تورهای گردشگری، به شما کمک می‌کند تا سفری بی‌دغدغه و خاطره‌انگیز به اراک داشته باشید.

پایاسفر: مرجع رزرو بلیط اتوبوس

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *